Соснівський райсуд на Черкащині своєю ухвалою звільнив з-під варти голову обласної організації партії «Національний корпус» Дмитра Кухарчука (на знімку у центрі), котрого звинувачують в організації масових заворушень і побитті поліцейських під час зустрічі Президента України з черкащанами 9 березня.

На засіданні суду прокурори вимагали обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без можливості внесення грошової застави. Суддя врахувала докази захисту про порушення норм КПК при затриманні підозрюваного, клопотання народних депутатів України Андрія Білецького, Олега Петренка, Володимира Парасюка та Ігоря Луценка про їх готовність взяти затриманого на поруки, а також позитивну характеристику на бійця-добровольця батальйону «Азов» Дмитра Кухарчука, який брав участь у визволенні Маріуполя, в Іловайській і Широкинській операціях і має бойові нагороди.

Райсуд виніс Дмитру Кухарчуку ухвалу про цілодобовий домашній арешт протягом двох місяців. Активісту «Нацкорпусу» Антону Братку, котрого також затримали 10 березня, — нічний домашній арешт. Захист підозрюваних одразу заявив про подання апеляції на рішення суду.

Після вироку під приміщенням Будинку правосуддя відбувся масовий мітинг «нацкорпусівців», на якому Дмитро Кухарчук та Андрій Білецький заявили, що «продовжуватимуть боротьбу з мародерами, які обкрадають і принижують армію».

 

Фото з відкритих джерел.

Черкаси.