Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 12 березня.

«Манчестер Сіті» (Англія) — «Шальке-04» (Німеччина, Гельзенкірген). 7:0. Голи: Агуеро, 35 (п), 38, Лерой Сане, 42, Стерлінг, 56, Бернарду Сілва, 71, Фоден, 78, Жезус, 84. Перший матч — 3:2.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Даніло, Вокер, Ляпорт (Делф, 72), Зінченко, Бернарду Сілва, Гюндоган, Давид Сілва (Фоден, 64), Стерлінг, Агуеро (Жезус, 64), Лерой Сане. Тренер — Госеп Гвардіола.

«Шальке-04»: Ферманн, Брума, Стамбулі, Саліф Сане, Очіпка, Маккенні (Менділь, 74), Коноплянка, Сердар, Бенталеб, Бургшталлер (Тойгерт, 79), Емболо (69). Тренер — Доменіко Тедеско.

Рефері — Клеман Тюрпен (Франція).

Манчестер. «Етігад». 51 518 глядачів. 7 градусів.

«Манчестер Сіті» виходить до чвертьфіналу (втретє за чотири роки) після рекордної для себе перемоги в Лізі чемпіонів УЄФА.

«Шальке» десь із півгодини завзято пручався, але потім просто не встигав за швидкими атаками англійського клубу. Команда Гвардіоли щоразу знаходила простір за спинами оборонців гостей. А особливо відзначився Сане, який у матчі проти свого колишнього клубу додав після перерви три гольові передачі до м’яча, забитого у першому таймі.

Гравець збірної України Олександр Зінченко і в цій зустрічі провів на полі весь ігровий час, надійно зіграв в обороні, а також відзначився розкішною результативною передачею на Лероя Сане. А потім Олександр і Лерой допомогли забити Бернарду Сілві.

***

«Ювентус» (Італія, Турин) — «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид). 3:0. Голи: Роналду, 27, 48, 86 (п). Перший матч — 0:2.

«Ювентус»: Щенсни, Канселу, Бонуччі, К’єлліні, Спінаццола (Дібала, 67), Джан, П’янич, Матюйді, Бернардескі, Манджукич (Кен, 80), Роналду. Тренер — Массіміліано Аллегрі.

«Атлетіко»: Облак, Аріас (Вітоло, 77), Годін, Гіменес, Гуанфран, Родрі, Коке, Сауль, Лемар (Корреа, 57), Грізманн, Мората. Тренер — Дієго Сімеоне.

Рефері — Бьорн Кейперс (Нідерланди).

Турин. «Альянц Стадіум». 40 884 глядачі. 9 градусів.

Цей матч став славною і яскравою сторінкою в історії «Ювентуса». В украй важливому поєдинку господарі виграли протистояння у дуже сильного суперника. І саме з таким рахунком, як вимагалося.

І це при тому, що туринцям протистояв знаменитий своєю обороною мадридський «Атлетіко». Забити три м’ячі цьому клубу — завдання майже неможливе. Однак «Юве» за допомогою блискучого Роналду це вдалося!

Либонь, боси клубу, коли пролунав фінальний свисток, подумки похвалили себе за те, що спромоглися придбати цього футбольного чарівника.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.