На Херсонщині один за одним фіксують температурні рекорди. Так, 11 березня, за даними обласного гідрометеоцентру, повітря тут прогрілося до 18,8 градуса за Цельсієм, що є максимумом за останні 70 років спостережень. До того найтепліший день фіксували аж у 1960 році — тоді температура піднімалася до 17 градусів за Цельсієм.

Загалом же температурних рекордів у регіоні від початку року встановили вже чотири, розповів «Голосу України» директор обласного гідрометеоцентру Юрій Кирияк. І це саме та ситуація, коли раннє потепління без дощів не дуже «надихає». Адже у степу та дніпровських плавнях без вологи всохло різнотрав’я й зарості комишу, де спалахують пожежа за пожежею.

Від початку року вогнеборці нарахували на Херсонщині вже понад сто загорянь в екосистемах, причому під час їх гасіння у Білозерському й Олешківському районах постраждали двоє місцевих мешканців, котрі кинулися на боротьбу з вогнем без жодних засобів захисту й дістали сильні опіки кінцівок.

З 6 березня у регіоні оголошено пожежонебезпечний період — загроза посилюється, адже незабаром сезон Травневих свят, коли смажити шашлики до берегів водойм та в ліси потягнуться тисячі любителів пікніків.

Фото: kherson.net.ua