У школі села Шипинці в Кіцманському районі, що на Буковині, запрацював басейн

На відкриття басейну навіть завітали Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко разом із в. о. голови Чернівецької ОДА Михайлом Павлюком.

«Я дуже рада бачити у звичайній сільській школі такий хороший, сучасний, багатофункціональний басейн, де можуть займатися плаванням навіть діти до 5 років. Реформа децентралізації, передача повноважень на місця, ініційована Президентом, дають свої результати, — зазначила Ірина Геращенко. — Об’єднані територіальні громади отримують значні кошти від держави, мають змогу наповнювати власні бюджети і спрямовувати гроші на розбудову таких мотивуючих для розвитку сіл закладів, як школи та дитсадки. Де є лідери, там є ідеї, які втілюються на радість людям, а для дітей це, звичайно, велике щастя мати у власній школі свій басейн».

Шкільний хор виконав Державний Гімн України, а учні, тримаючи в руках жовто-блакитні прапорці, ще й виконали «дитячий гімн України» — пісню «Україна — це ти».

«У басейні займатимуться плаванням діти різного віку. Для цього вони повинні пройти медкомісію, перший вступний інструктаж з техніки безпеки, будуть спеціальні дощечки, за допомогою яких діти вчитимуться плавати. Вода тепла, чиста, душові працюють — для малечі це буде задоволення. Температура води в басейні — 29 градусів. Басейн має три ступені очищення: кварцовий пісок, ультрафіолет та хлорування. Директор школи Віктор Абрамович планує, що ще одним уроком стане плавання. Для нас найважливіше — це діти, а басейн — це здоров’я дітей», — розповів учитель фізкультури Шипинецького закладу загальної середньої освіти І—ІІІ ступенів Андрій Грудей, ініціатор запуску басейну.

Шипинецька школа І—ІІІ ступенів розрахована на 425 учнів, зараз тут навчається 247 дітей. Колись у школі басейн уже функціонував, а потім 27 років не працював. У листопаді 2017 року розпочався капітальний ремонт шкільного басейну. Його довжина — 12 м, ширина — 6 м, глибина — 1,10—1,30 м. На капітальний ремонт басейну з державного бюджету було виділено понад 2,2 мільйона гривень.

Мешканці Шипинців та дирекція школи висловили подяку народному депутату України Івану Рибаку за сприяння в реконструкції басейну та постійну підтримку шкіл і дошкільних установ Кіцманського району.

Фото автора.

Чернівецька область.