На знімку: скрін з трейлера серіалу «Чорнобиль».

Американський кабельний телеканал HBO, який продукував суперпопулярні серіали «Гра престолів», «Велика мала брехня» та інші, 11 березня презентував перший трейлер нового п’ятисерійного серіалу «Чорнобиль», в основу сюжету якого лягли реальні події 1986 року. Прем’єру заплановано на 6 травня.

Фільм розповідатиме про перші години й перші дні після трагедії на Чорнобильській АЕС. Про спроби головних героїв картини зрозуміти, чому сталася катастрофа. Про наших пожежників, які ціною свого життя побороли радіоактивний вогонь. Також  буде показано, як відбувалася масова евакуація населення з ураженої радіацією зони. Одне слово, це буде фільм про подвиг, відчай і намагання збагнути, чому Чорнобильська катастрофа стала можливою.

Зйомки серіалу почалися торік навесні в литовському Вільнюсі й завершилися в червні у Києві. Головні ролі зіграли Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс та інші. Режисер — Джоан Ренк, відомий як автор серіалу «Пуститися берега». Продюсер — Керолін Штраус, котра раніше працювала з такими серіалами, як «Секс і місто» та «Гра престолів». Над «Чорнобилем» також працював продюсер серіалу «Чорне дзеркало», повідомляє 24.ua.