Олег Ляшко підписав меморандум про співпрацю з роботодавцями.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко підписав меморандум про співпрацю з Федерацією роботодавців України. Підприємці подякували народному депутату за його законопроект «Купуй українське, плати українцям!», ухвалений у першому читанні. Вони впевнені, документ дасть змогу забезпечити вітчизняні підприємства держзамовленнями та створити сотні тисяч робочих місць для українців.

«Багато тендерів, де продукція не українського походження. Ми втрачаємо робочі місця. Це від’ємне сальдо торговельного балансу і це втрата компетенції, тому що в нас ще лишається компетенція. Ми можемо ще будувати гелікоптери, турбіни, локомотиви. І тут сидять ті представники, які це роблять. Ми розуміємо, що мають бути проектні рішення. І «Купуй українське, плати українцям» — одне з них. Чому по наших полях мають ходити іноземні комбайни чи трактори? Ми самі можемо це виробляти. А коли трактори з «євробляхами» заїжджали в Україну, то що це за держава, яка таке дозволяє?», — обурився голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Олег Ляшко пообіцяв підприємцям добитися ухвалення законопроекту «Купуй українське, плати українцям!», а також інших ініціатив його команди з Промислового пакета реформ на підтримку національного виробника.

«Мій пріоритет — це підтримка національних виробників. І закон «Купуй українське, плати українцям!» зробить так, щоб українці виготовляли більше продукції, більше продавали, отримували валюту і заробляли в рідній країні, а не побиралися по всьому світу. Ключ до нашого успіху — це сильна економіка. А сьогодні в результаті політики нинішньої влади ми, самодостатня країна, ходимо-бомжуємо по всьому світу. Ця політика приведе до того, що завтра людей в Україні не залишиться. Моя мета — повернути молоді надію і впевненість у тому, що вони можуть жити і заробляти в рідній країні», — зазначив О. Ляшко.

Лідер РПЛ підкреслив, що він разом із командою зміг продавити всі ключові промислові закони в парламенті цього скликання, незважаючи на опір і протидію парламентської більшості.

«Напередодні прийняття закону про Експортно-кредитне агентство в мене була зустріч із Президентом. Разом зі мною на цій зустрічі був Віктор Галасюк, і ми годину переконували Порошенка підтримати цей закон. Він ледь не до стелі підскакував і розповідав, що його не підпише. Тільки Господь знає, як нам вдалося змінити цю ситуацію, що він не просто підписав цей закон, а його фракція голосувала за нього. Інша справа, що уряд два роки блокує виконання цього закону і не підтримує його. Але це питання до виконавців, яких ми змусимо це зробити після виборів. Хто не виконає — буде за це відповідати!» — наголосив політик.

На думку політичного експерта Вадима Карасьова, Олег Ляшко кинув виклик політиці аграрно-сировинного колоніалізму, що проводиться в країні.

«Чинна влада лобіює інтереси кого завгодно: міжнародних аграрних корпорацій, іноземних банків, МВФ та інших олігархічних і авантюристських суб’єктів. А національну промисловість лобіювати нікому. Тому Україна скоро стане аграрно-сировинною колонією. Треба кинути виклик сучасному аграрно-сировинному колоніальному устрою, який нам нав’язують наші західні партнери. Нам потрібно терміново піднімати промисловість. Потрібна нова індустріалізація. На цьому давно наполягав Ляшко», — підкреслив експерт.

Карасьов упевнений, що сам факт того, що з лідером Радикальної партії підписала меморандум про співпрацю Федерація роботодавців України, свідчить про те, що в Ляшка дуже великий електорат не лише в середовищі аграріїв, а й у середовищі промисловців. Такої само думки дотримується й інший експерт — Володимир Фесенко.

«Підписання меморандуму, безумовно, доводить високий статус Олега Ляшка. Україна отримала сигнал, що мова йде про серйозні наміри і серйозні дії. У меморандумі не йдеться про політику. Розмова ведеться про конкретні соціально-економічні програми, і це дуже важливо. Тема індустріалізації обговорюється давно. Але, на жаль, просувається доволі болісно. Ляшко пропонує нову індустріалізацію. Ми повинні будувати заводи, які обслуговуватимуть нову технологічну структуру світу. Це дасть змогу розв’язати проблему повернення українців із заробітків додому. Також це не просто нові робочі місця, а й висока заробітна плата. Адже кваліфікована робота, нова якість економічного продукту на цих підприємствах дадуть можливість людям отримувати більш високий дохід. Це вкрай важливе завдання. У даному випадку ФРУ зробила соціальне замовлення кандидату в Президенти Олегу Ляшко, і це показує, що він здатен реалізувати соціально-економічний запит суспільства на практиці», — зазначив В. Фесенко.

Фото надано прес-службою РПЛ.

Друкується в рахунок квоти фракції Радикальної партії.