За три роки після того, як у Кельні передноворічної ночі 2016-го, коли біженці, що їх прихистила ФРН, масово напали на жінок із сексуальними домаганнями, німецьке правосуддя оприлюднило результати розслідування цієї події.

Тож суспільство ще раз отримало нагоду переконатися у «толерантності» вітчизняного правосуддя: понад 600 жінок тоді звернулися до поліції із заявами про насилля, але, за повідомленням видання Spiegel з посиланням на інформацію окружного суду, до відповідальності притягнуто лише три нападники. Із них два отримали умовні терміни покарання. За заявою прес-служби суду, так сталося через відсутність доказів, які б дали змогу інкримінувати зловмисникам насильницькі дії.

Також винесено 32 вироки за крадіжки, хоча після масових нападів на жінок розслідування велося стосовно 290 підозрюваних. У результаті на підставі встановлених під час слідства доказів було відкрито 43 кримінальні провадження стосовно 52 підозрюваних — здебільшого алжирців, марокканців, іракців. Із них шість проваджень призупинено, бо не вдалося установити місце перебування підозрюваних.

Щодо п’яти осіб судді обмежилися покаранням у вигляді підписки про невиїзд, а в решті 32 випадках вирок винесено здебільшого лише за крадіжку, а не за сексуальні домагання у тому числі. Найдовший термін позбавлення волі за крадіжку — один рік і 11 місяців — присуджено 30-річному алжирцю.

Таке покарання мігрантів—кривдників німецьких жінок викликало хвилю обурення і в ЗМІ, і в соціальних мережах. Також чимало фахівців вважають, що ця історія продемонструвала абсурдність німецької міграційної системи, нехтування законами вже самими правниками, застосування ними подвійних стандартів. Адже там, де за такі само злочини німецькі громадяни одержали б покарання за повною «програмою», мігрантам це сходить з рук. Ну «повеселилися» біженці натовпом у 300 осіб, влаштували сексуальне полювання на жінок, при цьому ще й обікравши їх, а поліція лише руками розводить…

Тим часом у ЗМІ дедалі частіше з’являються повідомлення уже не тільки про сексуальні домагання мігрантів до жінок, а й про їх убивства. Ось лише останнє повідомлення про вбивство 22-річної німецької дівчини Синтії 28-річним Ахмедом М. — мігрантом з Тунісу. Синтія закохалася у нього, і пара мешкала разом. Жених виявився із «секретом»: був зареєстрований у трьох відомствах, де одержував соціальну допомогу, до того ж скоїв кілька дрібних злочинів, про які було відомо поліції. Він подавав прохання про надання притулку, однак отримав відмову й підлягав депортації. До Тунісу Ахмед хотів повернутися разом із Синтією, але дівчина відмовилася з ним їхати. Розгніваний кавалер схопив ніж і завдав їй понад десять поранень…

Берлін.