Згідно з даними наукометричної бази Scopus, Чернівецький національний університет посів третю сходинку в загальному рейтингу вишів України з цитованості наукових робіт. Виш піднявся вгору, випередивши при цьому Львівський національний університет імені Івана Франка та Одеський національний університет імені І. І. Мечникова.

Бути на перших позиціях у Scopus надзвичайно престижно і для науковців, і для вишів, адже це найбільша у світі універсальна реферативна база даних з можливостями відстеження наукової цитованості публікацій та найвідоміший ресурс з пошуку наукової літератури.

Такому стрибку та якісному визнанню ЧНУ завдячує професорам О. Ангельському — 40 цитованих робіт, О. Ушенку — 22, П. Максимяку — 13, К. Зенковій — 9 та Ю. Ушенку — 8 робіт.

Здобуті показники є основними критеріями для отримання міжнародних грантів на спільні наукові дослідження та розробки. А це, за словами Олега Ангельського, який попри все ще й готує кваліфікованих спеціалістів для ІТ-галузі, є дуже потужним мотиватором для розвитку науки в Чернівцях.