Державний «ПриватБанк» попередив своїх клієнтів про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням «призових опитувань» у соціальних мережах та на шахрайських сайтах, де під приводом виплати грошових коштів за відповіді на кілька запитань шахраї отримують доступ до особистих фінансових даних учасників і списують гроші з їхніх карток.

Як підкреслили у прес-службі «ПриватБанку», вони ніколи не організовували і не проводили в соцмережах чи на інших інтернет-ресурсах вікторин або опитувань з виплатою грошових призів.

«Якщо ви отримали пропозицію про участь у «призовому» опитуванні, переходити за посиланнями на сайт шахраїв або вказувати свої особисті дані не можна. Ви не тільки гарантовано втратите гроші як «комісію» за виграш, але й дасте шахраям можливість використовувати дані карток для крадіжки коштів», — наголошується в повідомленні.

Служба безпеки фінустанови здійснює необхідні заходи для блокування шахрайських ресурсів, рахунків і карток шахраїв і просить усіх клієнтів, які стали їх жертвами, зв’язатися з банком будь-яким зручним способом для вжиття необхідних заходів безпеки щодо карток, дані яких опинилися в руках шахраїв.