Шість об’єднаних територіальних громад Одеської області створюватимуть або осучаснюватимуть наявні центри надання адміністративних послуг за допомогою міжнародної програми «U-LEAD з Європою».

Меморандуми про початок роботи в цьому напрямі підписали представники Березівської, Вилківської і Красносільської ОТГ, а також міст Білгород-Дністровський, Татарбунари й Южне.

Таким чином, почалася фактична реалізація фази впровадження напряму щодо поліпшення якості надання адміністративних послуг для населення програми «U-LEAD з Європою».

Учасники програми отримають програмне забезпечення «Вулик», яке дасть змогу автоматизувати й підвищити ефективність роботи адміністраторів. Крім комп’ютерної техніки й меблів, передбачені також спеціальні види допомоги. Серед них — мобільний ЦНАП або електронна система управління чергою, навчання й підвищення кваліфікації персоналу.

«U-LEAD з Європою» — одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації. Програма фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами, зокрема Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею, Швецією.