Асоціація народних депутатів України з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть 10 березня 2019 року після тривалої виснажливої хвороби народного депутата другого скликання

БУТЕЙКА Антона Денисовича.

Антон Денисович народився 6 квітня 1947 року в с. Старий Чарторийськ Маневицького району Волинської області. Вищу освіту здобув у Київському державному університеті ім. Т. Г. Шевченка за фахом юрист-міжнародник. Після закінчення навчання з 1974 року — аташе, 3-й, 2-й секретар відділу міжнародних організації МЗС. З 1978 року — 1-й секретар Генерального секретаріату — помічник міністра закордонних справ. З 1980 року — співробітник Секретаріату ООН (правове обслуговування багатосторонніх перемовин держав). З 1986 року — радник відділу міжнародних організацій; начальник договірно-правового відділу МЗС України. З 1991 року — голова спеціальної міжнародної комісії зі створення Міжнародного трибуналу з морського права; керівник служби Президента України з міжнародних питань. У 1994 році був обраний народним депутатом України. З вересня 1994 року працював у Верховній Раді України головою підкомісії Комітету Верховної Ради України з питань фінансів та банківської діяльності. Був членом Конституційної комісії від Верховної Ради України. З січня 1997 року депутатські повноваження достроково були припинені у зв’язку з виконанням обов’язків першого заступника міністра закордонних справ. Усе своє життя присвятив створенню сприятливого для України міжнародного клімату, законному залагодженню всіх проблем.

У політичному, громадському житті був активним учасником законотворчого процесу. Антон Денисович назавжди залишиться у нашій пам’яті порядною і самовідданою людиною, активним громадянином держави. Найщиріші співчуття сім’ї і близьким покійного.

Президент Асоціації народних депутатів України,

народний депутат восьмого скликання А. ШИНЬКОВИЧ.