Із відповідним запитом до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана звернулись народні депутати України Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка. Про це в середу, 13 березня, на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив парламентарій Роберт Горват.

«Разом із Валерієм Лунченком та Василем Петьовкою вкотре звернулися до уряду через ситуацію, що склалася на ринку газопостачання України. Цього разу звернули увагу Кабміну на необхідність розробити та затвердити постанову, яка дасть змогу українцям отримати передбачену державою компенсацію за самостійно встановлені вдома газові лічильники», — написав депутат.

За словами Роберта Горвата, розробити порядок та визначити розміри цих компенсацій повинен саме Кабмін.

— Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» визначає, що громадяни, які торік встановили газові лічильники, мають право на отримання компенсації впродовж дванадцяти місяців. Отже, часу на зволікання з ухвалою постанови немає. В іншому разі тисячі українців остаточно втратять можливість отримати гарантовану законом компенсацію. Вважаємо таку ситуацію неприпустимою і розраховуємо на швидку відповідь та розв’язання цієї проблеми Кабінетом Міністрів, — каже Роберт Горват.

Звичайно, що така пропозиція народних обранців зустріне цілковите схвалення їхніх виборців та всіх жителів країни.

Василь НИТКА.

Ужгород.