Фото: www.ua-football.com

Футбол. Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч у відповідь. 14 березня.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Челсі» (Англія, Лондон). 0:5. Голи: Жиру, 5, 33, 59, Алонсо, 45+1, Гадсон-Одої, 79. Перший матч — 0:3.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук (Че Че, 65), Шепелєв (Андрієвський, 88), Циганков, Шапаренко, Сідклей (Смирний, 81), Гармаш. Тренер — Олександр Хацкевич.

«Челсі»: Аррісабалага, Дзаппакоста (Аспілікуета, 69), Рюдігер, Крістенсен, Алонсо, Канте (Жоржиньо, 65), Ковачич, Лофтус-Чік, Гадсон-Одої, Жиру, Вілліан (Педро Родрігес, 74). Тренер — Мауріціо Саррі.

Рефері — Тобіас Штілер (Німеччина).

Київ. НСК «Олімпійський». 63 830 глядачів. 4 градуси.

Кияни одразу пішли вперед. Але вже перший стандарт (кутовий) — і чемпіон світу Олів’є Жиру (нападник, котрий не забив жодного м’яча на ЧС-2018) відкрив рахунок.

Незважаючи на всі зусилля взяти м’яч під контроль, змусити суперників помилятися кияни не змогли. Гості легко виходили з-під пресингу й одразу організовували гострі контрдії. Саме за таких обставин Жиру оформив дубль. А після перерви він забив і третій м’яч.

У другому таймі динамівці намагалися забити бодай гол престижу, але не досягли бажаного. Був момент, коли м’яч мав влетіти у ворота гостей, але Сидорчук зблизька влучив у бокову стійку.

Але це, як то кажуть, деталі. Головне те, що за класом і організацією гри футболісти «Динамо», на жаль, вражаюче поступаються «Челсі».

***

Ще ніколи у своїй історії кияни не програвали вдома з таким рахунком у єврокубкових поєдинках. До цього найбільші домашні поразки «Динамо» були у матчах з бельгійським «Андерлегтом» (0:3), німецькою «Баварією» (1:4), румунським «Стяуа» (1:4), італійською «Ромою» (1:4) та французьким «Ліоном» (0:3).

Крім того, кияни повторили клубний антирекорд. Раніше «Динамо» з аналогічним рахунком 0:5 у єврокубках поступалося португальській «Бенфіці» та італійському «Ювентусу», щоправда, на виїзді.

***

— Що б ви змінили, якби була можливість повернутися на дві години назад? — запитали на післяматчевій прес-конференції Олександра Хацкевича.

— Якби була можливість, хотілось би мати інший жереб. Вибору щодо складу особливого сьогодні не було. Розчаровані і футболісти, і вболівальники.

У Лізі Європи «Динамо» зіграло 12 матчів. На сьогодні — це наш рівень. А коли трапилася команда рівня Ліги чемпіонів, далася взнаки різниця в класі. Я подякував футболістам. У нашому чемпіонаті з них роблять зірок, але вони все розуміють.

Дещо завадили травми та дискваліфікації. Ми могли трохи краще виступити, якби всі були здорові. Але зараз це наш рівень, йдемо далі.

— Ви поставили Гармаша на вістрі атаки, яка ваша оцінка його гри?

— Я задоволений його діями. Він забив два м’ячі, але, на жаль, арбітр фіксував офсайди.

— Сьогодні «Динамо» зазнало найрозгромнішої поразки в єврокубках удома...

— З будь-якої поразки варто щось брати, немає команд, які не програють. Це спорт. Звичайно, не хотілося програвати з таким рахунком, але клас є клас...

***

Питання про своє майбутнє в «Динамо» і можливу відставку Хацкевич обговорювати відмовився.

Отже, останній наш представник у європейських клубних турнірах, як це не прикро, зійшов з дистанції.