Відоме приватне підприємство «Агроекологія», що на Полтавщині, отримало ще один сертифікат виробника органічної продукції. Цього разу — за канадським стандартом COR (Canada Organic Regime).

Допомогло ділове партнерство. «Агроекологія» вже тривалий час співпрацює з першим вітчизняним сертифікаційним органом у галузі органічної продукції — компанією «Органік стандарт», заснованою в рамках українсько-швейцарського проекту ще 2007 року. Остання допомогла знаним виробникам із Полтавщини вийти на ринки Західної Європи.

А минулого року цю компанію на сертифікацію ще й за стандартами COR акредитувало Канадське агентство контролю продуктів харчування. За таких обставин «Агроекологія» стала одним із перших клієнтів компанії «Органік стандарт» і в отриманні згаданого канадського сертифікату. До нього відразу внесли 31 найменування органічної рослинницької продукції, які пропонують повпреди виплеканого корифеєм хліборобської ниви, Героєм України і Героєм Соціалістичної Праці Семеном Антонцем агропідприємства. Офіційний документ надає їм право експортувати таку продукцію до Канади.

Для непосвячених нагадаємо, що «Агроекологія» продукує не лише органічне зерно. Безпосередньо на підприємстві або в співпраці з партнерами-переробниками виготовляються сертифіковані олія, крупи, борошно тощо. «Стрибок через океан» із тим скарбом є досить важливим насамперед з огляду на перспективу. Сподіватимемося, українські виробники займуть на ринку Канади гідне місце.