Грандіозною виставою на Софійській площі в Києві ввечері 30 березня розпочнеться «Французька весна-2019». Сюжет спектаклю «Садівниця Мю і кінематика флюїдів» розгортатиметься навколо схожої на квітку оригінальної конструкції, яку закріплять над площею на підйомному крані.

«Посеред натовпу раптово з’являється садівниця на гаку крана. Жінка виконує свою кропітку роботу просто в польоті. Наспівуючи, вона навсібіч поливає все, що бачить на своєму шляху. Місто — це її величезний сад…» — так, інтригуючи, описують початок вистави організатори.

Утім, відкриття — це лише перший крок дуже насиченої подіями «Французької весни», яка, до слова, відбуватиметься в Україні уже в шістнадцятий раз.

Як учора розповіла посол Франції в Україні Ізабель Дюмон (на знімку), фестиваль триватиме місяць і охопить Дніпро, Запоріжжя, Київ, Львів, Одесу, Рівне, Харків, Чернівці та Івано-Франківськ.

Один з організаторів фестивалю виконавча директорка Французького інституту в Україні Селін Меттель  розповіла, що серед «родзинок» програми — вулична вистава «Три тотеми», яку покажуть у Дніпрі, Харкові й Запоріжжі; гала-концерт зірок балету (Національна опера України); концерт «Засудження Фауста» Гектора Берліоза за участі французьких співаків та Національної заслуженої капели «Думка». Потішать українців навіть клоунадою, стінописом й архітектурними прогулянками.

Приємно зазначити, що перелічені заходи — це вершина айсберга. Детальну програму можна й треба знайти на сайті Французького інституту в Україні.

 

 

Фото автора.