Зростаюча кількість дорожньо-транспортних пригод, винуватцями яких, як з’ясовувалося, найчастіше були водії з «лівими» правами, змусила поліцію шукати місця, де їх продають. З’ясовується — не в метро й не в підземних переходах Афін. Жвава «торгівля» цими документами з дотриманням усіх правил конспірації велася в одному з управлінь міністерства транспорту.

Усього за 2000 євро можна було стати власником водійського посвідчення, навіть не проходячи курс навчання в автошколі й не з’являючись на заняттях. Співробітники міністерства за отриману в конверті суму домовлялися з власниками деяких приватних автошкіл про те, що ім’ярек прослухав курс навчання правил дорожнього руху, успішно пройшов курс водіння, а потім й іспити склав. Звісно, доводилося ділитися грошима. Але справу поставили на потік і бажаючих було багато, тому джерело легкого доходу не висихало.

Але тепер грецькі видання повідомили, що цього четверга представники правоохоронних органів Греції нагрянули в управління міністерства транспорту, співробітники якого торгували водійськими посвідченнями, і затримали сім осіб Ланцюжок потягнувся і до приватних автошкіл. Поки що затримали двох осіб. А всю «лавочку», тобто управління міністерства, закрили до закінчення слідства.

Грецькі ЗМІ нагадують, що це не перше викриття злочинної групи, що торгувала водійськими посвідченнями. У червні 2018 року аналогічний випадок стався в області Ламія. Там права можна було купити лише за 1500 євро. Деяким клієнтам за додаткову плату документи доправляли прямо додому. Не тільки сервіс, а й уся справа була поставлена на конвеєр, і родини 15 осіб, які організували жваву торгівлю документами, жили розкошуючи. Щоправда, іноді їх дуже засмучували телевізійні сюжети про ДТП на дорогах країни, серед учасників яких були і їхні «покупці», один з яких і «розколовся». Тоді поліції і вдалося вийти на «продавців» підроблених документів. Географія арештів свідчила про величезний масштаб поставленої справи. Було затримано співробітників дорожньої поліції і власників автошкіл Ламії, Коринфа, Спарти, Волоса, Трикали та інших містечок, які продавали посвідчення навіть іноземним громадянам, котрі оселилися в Греції. Показово було затримано громадянина Китаю, який, можливо, справді нічого не підозрюючи, передав конверт із грошима представникові автошколи. Він теж потрапив на лаву підсудних.

Фото: mandry.club