Детективи НАБУ в лютому провели обшуки в кабінетах тепер уже колишніх голови ОДА Валерія Головка та його першого заступника Андрія Пісоцького. Згаданих посадовців підозрюють у вимаганні та отриманні багатомільйонних хабарів та «відкатів» від засновників приватної фірми, яка мала утримувати дороги області в належному стані.

Фігуранти цього кримінального провадження все заперечують та обіцяють надати докази своєї невинуватості. Та для забезпечення об’єктивності розслідування глава держави підписав указ про звільнення голови Полтавської ОДА Валерія Головка, оскільки до останнього «виникли серйозні й обґрунтовані претензії у Національного антикорупційного бюро». Про це Президент Петро Порошенко (на знімку) повідомив на засіданні ради регіонального розвитку Полтавської області. Її учасниками також стали народні депутати України від Полтавщини Костянтин Іщейкін та Андрій Река, віце-прем’єр — міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, керівники регіону, його районів та об’єднаних територіальних громад, військовослужбовці, священнослужителі, представники громадськості.

Іншим указом Президент призначив т. в. о. голови облдержадміністрації Романа Товстого, котрий раніше був заступником керівника ОДА з аграрних питань. Представляючи його, Президент визначив і перше завдання для свого представника в області: скоординувати план регіонального розвитку Полтавщини, реалізація якого має сприяти перетворенню нашої держави на країну без периферії.

Одразу після засідання ради регіонального розвитку області П. Порошенко зустрівся з полтавцями на Театральній площі.

Тут не обійшлося без представників «Національного корпусу», які ще до приїзду Президента почали кидати у бік сцени іграшкових поросят. Частину активістів «Нацкорпусу» затримали, а ті, що залишилися, і далі вигукували різні гасла та через звукопідсилювач коментували виступ Президента, звинувачуючи його у покриванні корупціонерів з «оборонки». Невдовзі затриманих відпустили, проте місцеві провідники цієї політичної сили звинуватили поліцейських у надмірній жорсткості стосовно своїх соратників.

Майже вночі до Полтави прибули великі автобуси, в яких приїхали представники «Національного корпусу» з кількох сусідніх обласних центрів. Загалом понад півтисячі(!) молодиків після 21-ї години пішли до будівлі Головного управління Національної поліції в області. Нібито тільки для того, щоб дізнатися, за що правоохоронці затримували та «били» їхніх «хлопців», а також почути вибачення за це. Після спілкування з керівництвом обласної поліції учасники цієї зустрічі розійшлися та роз’їхалися по домівках.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).

Полтава.