Гендерні центри для жінок, які шукають роботу, створено на Вінниччині. Понад 1200 представниць прекрасної статі взяли участь у заходах, що проводять у новостворених структурах при Вінницькому міському та районних центрах зайнятості.

Серед безробітних жінок менше, ніж чоловіків, але саме їм приділяють більше уваги. «Представниці жіночої статі потребують більшої психологічної підтримки, ніж чоловіки, — каже директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська. — Особливо це стосується жінок передпенсійного віку. Їм найскладніше знайти роботу. Саме серед цієї категорії безробітних більшість становлять жінки, хоча загалом серед зареєстрованих безробітних їх на два відсотки менше, ніж чоловіків».

У гендерних центрах організовують семінари, тренінги на загальну тему «Жінка на ринку праці». Загалом від початку року проведено понад 80 таких заходів. Участь у них узяли 1200 безробітних жінок. Третина з них виявила бажання отримати нову професію. Навчання проводиться за кошти центру зайнятості. Ще 300 осіб погодилися працювати на тимчасових роботах. П’ятеро жінок відкрили власну справу. Стартовий капітал отримали з фонду центру зайнятості.

Від початку нинішнього року у пошуку роботи допомагають кар’єрні радники, вони здійснюють супровід безробітного доти, доки не вдасться влаштуватися на роботу. Кар’єрні радники також допомагають в організації перенавчання безробітних.

Загалом на Вінниччині зареєстровано 12,5 тисячі безробітних чоловічої статі й 11,9 тисячі жінок. Завдяки підтримці кар’єрних радників від початку року працевлаштовано майже п’ятсот осіб.

Фото: turiysk.rayon.in.ua