У Закарпатському обласному театрі драми та комедії в місті Хусті відбулась прем’єра вистави за п’єсою Олександра Гавроша «Останнє танго в Хусті».

Виставу, приурочену до 80-ї річниці проголошення Карпатської України, переглянули сотні глядачів, серед яких керівництво області та Хустського району, містяни, запрошені гості.

Драматичне дійство, яке постало перед глядачами через витончену гру акторів та живу музику оркестру, нікого з присутніх на прем’єрі не залишило байдужим. Багато хто не зміг втримати сліз, а після вистави звучали щирі слова подяки авторам постановки, організаторам і особисто голові Закарпатської облдержадміністрації Геннадію Москалю, який ініціював перенесення і відновлення роботи цього театру в Хусті.

Нині творчий колектив театру отримав відремонтоване сучасне приміщення, яке й відкрили прем’єрним показом драми. Г. Москаль, повідомляє прес-служба облдерж-адміністрації, подякував акторам за майстерну гру і всім, хто долучився до створення театру. А керівнику театральної трупи вручив сертифікат на нові музичні інструменти.

Зі словами подяки до творчого колективу і всіх присутніх також звернулися голова обласної ради Михайло Рівіс, народний депутат України Валерій Лунченко, міський голова Хуста Володимир Кащук... Спеціально завітала з Братислави на прем’єру й донька уславленого закарпатського театрального діяча Юрія Шерегія Ольга. Вона семирічною дитиною була свідком вікопомних подій Карпатської України.

Головний герой драми, якого втілив на сцені керівник театру Василь Снітар, — режисер, митець, співак Микола — прототип українського поета, драматурга, хорунжого армії УНР Миколи Чирського. Він пропагує ідею через мистецтво, виступаючи разом із гуртом друзів-однодумців від села до села.

«Останнє танго в Хусті» (див. «Голос України» від 14 березня ц. р.) — це змістовна й емоційна сторінка театральної історії столиці Карпатської України. Саме сюди після адміністративно-територіального поділу Закарпаття 1938 року переїхав професійний державний театр «Нова сцена» під керівництвом Юрія Шерегія.