15 березня понад 20 членів національних парламентів України, Естонії, Литви, Польщі та Словаччини звернулися з відкритим листом до Палати представників та Сенату США щодо протидії російській гібридній загрозі та реалізації проекту «Північний потік-2».

У своєму відкритому листі парламентарії висловили вдячність членам Палати представників США та свою підтримку Резолюції Палати представників 1035 щодо «Північного потоку-2», а також підтримку зусиллям Сполучених Штатів, спрямованим на посилення енергетичної безпеки та солідарності на Європейському континенті.

Члени парламентів наголосили, що проект «Північний потік-2» створює нові загрози та напруження, збільшуючи залежність ЄС від російського газу.

Зупинення будівництва «Північного потоку-2» не призведе до дефіциту постачання газу в Німеччині чи інших державах—членах ЄС; Росія вже контролює постачання майже 40 відсотків об’ємів європейських газових потреб, а практично 11 європейських країн на 75 відсотків залежні від російського газу, йдеться в листі.

Парламентарії підкреслили важливість забезпечення енергетичної незалежності держав на Європейському континенті, всебічного застосуванні енергетичного законодавства Європейського Союзу, реалізації положень Резолюції Палати представників 1035 та виконання статті 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що сприятиме припиненню ведення РФ своєї агресивної політики в Європі.

До відкритого листа народних депутатів України приєдналися Е. Зінгаріс, член Парламенту Литви, М. Мікко, член Парламенту Естонії, А. Мулярчик, член Парламенту Польщі та М. Полячек, член Парламенту Словаччини.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото: 24tv.ua