Дорогі друзі!

Щиро вітаю з нагоди 100-річного ювілею газети. Це фактично столітній літопис самобутньої історії області, віддзеркалення її сьогодення — буденності і водночас високої духовності жителів житомирського краю: простих трударів і славетних земляків.

Упродовж свого існування видання активно сприяло розвитку на Житомирщині економіки й культури, зростанню добробуту її жителів. Журналісти підтримували все прогресивне й передове, завжди наполегливо відстоюючи інтереси людей. Ваша газета завжди була щирою, відвертою, об’єктивною, мудрою, тематично багатогранною. Свобода слова, думки, волевиявлення громадян лишаються визначальними пріоритетами в редакційній роботі.

На долю редакції випало чимало випробувань: репресії 30-х років, трагічні втрати у Другій світовій війні, буремні 90-ті, зрештою, реформування комунальних засобів масової інформації. Але ваш колектив завдяки згуртованості, самовідданості, високому професіоналізму з честю долав і долає всі труднощі.

Сотні родин передплачують газету «Житомирщина» десятиліттями, з покоління в покоління. Сподіваюся, що така довіра й підтримка громад і трудових колективів дасть вам можливість і надалі творити правдиву, цікаву, корисну, близьку та зрозумілу газету й у другому столітті її існування.

А обрані газетою демократичні чесноти, самовіддане служіння своїм землякам, неспинне прагнення змінювати життя на краще залишатимуться домінуючими орієнтирами для журналістів видання, численного активу громадських дописувачів і передплатників, а також усіх жителів області, хто звик щоденно звіряти своє життя із «Житомирщиною».

Бажаю вам міцного здоров’я, творчого неспокою, непохитності в реалізації задумів та планів в ім’я розбудови рідного поліського краю під мирним небом могутньої незалежної і процвітаючої України!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.