Артур ГЕРАСИМОВ, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Уряд Канади заявив про продовження військової тренувальної місії в Україні. Канадські інструктори вже допомогли підготувати майже 11 тисяч українських солдатів за стандартами НАТО. Це ще одне свідчення того, що нас чекають в альянсі й перспектива вступу України до НАТО — це двосторонній шлях. Від нашої фракції хочу висловити щиру подяку нашим стратегічним союзникам. Також напередодні рада НАТО вкотре різко засудила Росію за анексію українського Криму та вимагає повернути контроль над півостровом Україні. Це також свідчення повної підтримки України на міжнародній арені найпотужнішими державами. Все це вкотре підтверджує ефективність дій Президента, який не лише відновив українську армію, а й створив потужну антипутінську коаліцію західних держав...

Олександр ВІЛКУЛ, фракція «Опозиційний блок»:
— Маю попередити суспільство про підготовку масштабних фальсифікацій на виборах з боку влади. Фальсифікації здійснюватимуться за декількома напрямами: через монетизацію субсидій і пряму роздачу грошей; на дільницях під час підрахунку голосів; шляхом переписування протоколів після підрахунку голосів... У поліцію вже надійшло майже три тисячі звернень про порушення виборчого законодавства.

Олег КУПРІЄНКО, фракція «Радикальна партія»:
— Нас знову хочуть обдурити. Брехливі обіцянки, цинічні жарти — десь ми це чули, мабуть, із виборчих роликів. Вас знову хочуть обдурити! Обіцяли виконати всі вимоги Майдану, прийшли до влади — і нема про що звітувати... Шановні українці, голосуйте не за брехливі обіцянки, а за тих, хто бореться за ваші права.

Сергій ЛАБАЗЮК, група «Воля народу»:
— Другий тиждень поспіль парламент продовжує розглядати закон про українську мову. Це, безумовно, дуже важлива тема й ініціатива для утвердження нашої державності. Але ми не маємо права стільки часу приділяти одному питанню, яке очевидно притримується до президентських виборів. Ми не маємо права заводити у клінч роботу законодавчого органу, бо люди, країна чекають від нас реальних кроків. Верховна Рада мусить ухвалювати закони, щоб забезпечити зростання нашої економіки та приймати подальші реформи. Тому наша група закликає максимально швидко розпочати розгляд законопроекту про функціонування української мови як державної в цілому і дати можливість парламенту працювати і рухатися далі.

Сергій СОБОЛЄВ, фракція «Батьківщина»:
— Настав момент, коли маємо відверто сказати, що треба робити новообраному Президенту і з чим країну залишить цей Президент. Це питання, яке стосується безпосередньої безпеки країни. Те, що відбулося в оборонному комплексі, засвідчило тотальну корумпованість системи «Укроборонпрому», але висновків — жодних. Країна залишилася сам на сам із багатьомільярдними оборудками в армії. Боротьба з корупцією не ведеться. Новообраному главі держави доведеться вирішувати, що робити з нашими партнерами по міжнародній коаліції. Доведеться чітко визначити, що будапештські гарантії фактично не діяли весь цей час. Новому Президенту треба буде сказати, що саме передбачають ці гарантії, які мають давати не маріонетки Кремля, а країни, які підписували меморандум.

Ірина ПОДОЛЯК, фракція «Самопоміч»:
— Складно уявити подібну риторику в польському сеймі чи російській думі під час розгляду законопроекту про державну мову. Хочу звернутися до учнів Царьова. Пригадуєте, коли в одному інтерв’ю його сто разів запитували про те, коли почалася Друга світова війна, а він сто разів відповідав на це фразою «Волинська різня». Це нагадує одного нашого колегу, який на будь-яку поправку, яку ми розглядаємо до закону про державну мову, згадує нам Дунію Міятович. Хочу вам сказати, що ви можете закінчити так само, як закінчив Царьов. На вас там чекають. Суспільство змінилося і для людей мова дійсно не є пріоритетом, бо вона стала для них цінністю за замочуванням. Цінностями не торгують і не використовують їх як інструмент для вимірювання президентських рейтингів. А наш виборець здатен відрізнити зерно від полови.

Віктор БОНДАР, група «Відродження»:
— Коли їздиш країною, стає зрозуміло — людей турбує відсутність робочих місць, державної промислової політики, програм відродження економіки тощо. Бачимо, що влада намагається стихійно роздати людям подачки у вигляді субсидій і додаткових виплат до пенсій. Але вони мовчать, що після першого травня всі виплати припиняться, а тарифи зростуть. Натомість влада знаходить сотні мільйонів гривень на те, щоб виплачувати зарплату керівникам державних підприємств, на рекламу діяльності уряду та на інші речі. Майже 7,6 мільярда гривень цього року мають намір витратити на утримання уряду, адміністрації Президента та Верховної Ради. Це свідчить про кого влада дійсно піклується. Пропонуємо повернутися до того, щоб заслухати повноцінний звіт Кабміну та кожного міністра окремо, і прямо в залі приймати рішення, кого з них звільняти.

Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— Виборча кампанія вийшла на фінішну пряму. Ми обурені рівнем конфронтації та популізму серед кандидатів. Ця пошесть вразила абсолютно всіх учасників процесу. Обіцяють низькі тарифи, неймовірне зростання зарплат та пенсій, миттєве збільшення соціальної допомоги та виплат. Хоча знають: Президент таких повноважень не має. Уряд Арсенія Яценюка врятував країну від економічного колапсу в 2014—2015 роках. Ми зробили неможливе в критичний для країни час і знаємо, що таке обов’язок та відповідальні дії. Саме тому А. Яценюк цього разу не пішов у Президенти. Не хочемо ширити невизначеність серед патріотичних виборців. І вимагаємо в кандидатів — досить топити країну в пустих обіцянках! Країна має пройти ці вибори без потрясінь. Усе має відбутися в межах закону та здорового глузду.