Це питання порушувалося під час візиту міністра інфраструктури Володимира Омеляна у Чернівецьку область обласною владою, керівництвом аеропорту, народним депутатом Максимом Бурбаком.

Усі погоджуються, що злітно-посадкову смугу аеропорту, через поганий стан якої один за одним припиняються авіарейси, зокрема й міжнародні, необхідно передати у державну власність. Міністр висловив сподівання, що міськрада зробить це якнайшвидше.

Передача злітної смуги державі дасть можливість отримати з держбюджету потужне фінансування на її капремонт, продовження та розширення. Країна, що змушена воювати, потребує хороших летовищ. Тим паче що у десятки разів зріс пасажиропотік на авіарейсах з України та до України. У Чернівцях дуже популярні напрямки на Італію, Туреччину, Ізраїль, які є прибутковими, але авіакомпанії відмовляються використовувати аварійну злітну смугу.

«Якщо місто хоче мати ефективне летовище, злітну смугу необхідно повернути державі. Тоді зможемо скерувати ресурс з держфонду, який діє у програмі розвитку регіональних аеропортів», — заявив Володимир Омелян.

Також під час візиту міністр оглянув два довгобуди стратегічних мостів у Маршинцях через Прут та в Розтоках через Черемош, які було заморожено через припинення фінансування. Він пообіцяв, що у 2019 році фінансування поновлять і врешті-решт мости добудують. І запевнив народного депутата України Івана Рибака, який його супроводжував Путильщиною, що буде виконано всі заплановані ремонтні роботи на гірських відтинках автодоріг з Вижниці до Путили та до КПП «Руська», які цього нагально потребують.