Такого у нас іще не було: на Херсонщині дитина з’явилася на світ... з алкогольною інтоксикацією! В одному з сіл Голопристанського району області мати дівчинки пиячила до останніх днів вагітності, тож не дивно, що частину спиртного отримував і плід. Та після того, як маля народилося, служба у справах дітей подала до районного суду позов про позбавлення жінки батьківських прав, і суд позов задовольнив.

Утім, випадки, коли жертвами зеленого змія стають малюки, в області частішають. Приміром, в Олешківському районі нещодавно шпиталізували чотирирічного хлопчика: напився спиртової настоянки, залишеної на столі матір’ю, котра також полюбляла хильнути чарчину.

А в обласному територіальному Центрі екстреної медичної допомоги кажуть: чи не кожного тижня забирають до лікарень трьох-чотирьох підлітків віком від 12 до 16 років, що їх підбирають на вулицях міст і сіл або напівпритомних від горілчаного «передозу», або взагалі у стані алкогольної коми. І багато в чому тут винні дорослі — насамперед працівники кафе та магазинів, котрим вистачає совісті заробляти на продажу спиртних напоїв дітям. Їх карають: лише з початку нинішнього року в області за продаж хмільного неповнолітнім до адміністративної відповідальності притягли 36 осіб, повідомив власкору «Голосу України» начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції Херсонщини Ярослав Шанько. Але охочих до прибутків за рахунок дитячого здоров’я однаково не меншає.

Херсонська область.