Попит на валюту з боку клієнтів банків минулого тижня (11-15 березня) перевищив пропозицію, що спричинило коливання курсу гривні до долара в бік незначного ослаблення. Про це повідомили в прес-службі НБУ.

Як відзначається, ця ситуація не була викликана якимось окремим чинником, а лише відображала баланс попиту-пропозиції в конкретний момент часу. «Зі свого боку для згладжування коливань Національний банк виходив з інтервенціями на міжбанківський валютний ринок і продав приблизно 100 мільйонів доларів минулого тижня», — нагадали в НБУ.

Відповідаючи на запитання про можливий вплив на ринок купівлі доларів «Укрзалізницею», у прес-службі заявили, що НБУ не коментує активність окремих компаній на валютному ринку. «Утім, ємність ринку і можливості Національного банку зі згладжування коливань дають змогу нівелювати вплив ситуативної зміни в попиті або пропозиції іноземної валюти, зберігаючи при цьому прихильність принципам плаваючого режиму обмінного курсу», — наголошується у відповіді, повідомляє РБК-Україна.

Нагадаємо, у держбюджеті-2019 прогнозований курс становить 29,4 гривні за долар. Станом на вчорашній ранок співвідношення зафіксувалося на рівні 27,16 гривні за долар.