На знімку: остання світлина Руслана Слісаренка, зроблена його побратимами.

Фото із соціальних мереж.

На Донбасі загинув гранатометник 54-ї бригади, батько двох неповнолітніх синів Руслан Слісаренко з Вінниччини. 20 березня з ним попрощалися на центральній площі райцентру Бар. Потім труну з тілом доправили до приміського села Іванівці. Відспівали в місцевому храмі Пресвятої Богородиці. Поховали на кладовищі поруч з могилою матері.

За інформацією побратимів Руслана, які приїхала провести його в останню путь, у той трагічний день, суботу, 16 березня, він ніс службу на позиції біля одного з хуторів Попаснянського району Луганщини. Незадовго до опівдня бойовики розпочали обстріл. Один з осколків влучив у голову. На час загибелі бійця годинник показував 12:40. 9 жовтня йому виповнилося б 38 років.

Руслан проживав у селі Іванівці Барського району, а родом із сусіднього Деражнянського району Хмельницької області.

— Слісаренко оселився в нас після одруження, — розповів сільський голова Іванівців Анатолій Колос. — Разом з дружиною Юлією мають двох хлопчиків. Назар 2006 року народження, Владислав на рік молодший. Їхній батько працював на заробітках.

У 2016-му Слісаренко підписав контракт з одним з підрозділів 54-ї окремої механізованої бригади.

Прикро про це говорити, але так сталося, що подружжя розлучилося. Незважаючи на це, Руслан усе одно приходив до дружини та дітей.

— Минулого року випадково зустрів Руслана в райцентрі, — розповідає сільський голова. — Він купував ромашки на квітковому ринку. Набрав їх цілий оберемок. Запитав, для кого стільки квітів? Сказав, що для Юлії.

Це була остання зустріч керівника села з Русланом Слісаренком...

Тим часом торік Вінниччина втратила в зоні бойових дій на сході країни вже десятьох своїх синів.