На знімку (справа наліво): меморандум підписали перший заступник начальника облДСНС Володимир Ціцей, голова громадської ради при ОДА Михайло Греньо, директор облдепартаменту економічного розвитку і торгівлі Денис Ман.

Фото надано облДСНС.

Закарпаття дедалі більше приваблює туристів. Помилуватися горами, покататися на лижах чи сноуборді їдуть і українці, і іноземці. Тож актуальним є питання безпеки. Для рятувальників регіону минула зима стала серйозним випробуванням. Особливо — для підрозділів гірської пошуково-рятувальної служби. Ось лише один промовистий факт: з початку 2019-го в горах було надано допомогу 166 громадянам, з яких 150 осіб отримали першу долікарську поміч. Щоб туристи почувалися в безпеці, в облдержадміністрації й відбулося підписання меморандуму про співробітництво між управлінням ДСНС України у Закарпатській області, облдепартаментом економічного розвитку і торгівлі та громадською радою при ОДА.

язкову Це питання останнім часом стало пріоритетним. Також наголошено на формуванні й розвитку руху громадських рятувальників, які активно залучатимуться для допомоги туристам на полонинах і верхів’ях Карпат.