Керівник ГО «Калина-прес» і редактор газети «Сільські новини» Марина Животкова з болем говорить про те, що російське мовлення в її Троїцькому районі майже витіснило український контент в телевізійному та радіоефірі. Тому запуск місцевого малопотужного радіомовлення на півночі області, безперечно, сприятиме соціальній згуртованості у громадах і запобігатиме інформаційній агресії з боку РФ.

Ці та інші питання обговорювали у Сєверодонецьку на засіданні круглого столу, учасники якого розглянули основні тенденції розвитку комунікаційної сфери, ЗМІ та співпрацю з міжнародними організаціями в контексті соціальної згуртованості в Луганській та Донецькій областях. У розмові взяли участь керівники Луганської облдержадміністрації, представники Міністерства інформаційної політики України, місцевого самоврядування, журналісти й громадські активісти. А ініціювала таку зустріч Програма розвитку ООН в Україні у Сєверодонецьку.

Директор департаменту масових комунікацій Луганської ОДА Олександр Костенко розповів про роботу обласної влади з відновлення та розбудови українського мовлення в регіоні, зокрема, про реалізацію загальнонаціонального проекту «Мовлення громад». Він наголосив на тому, що, крім бойового фронту, Луганщина має й інформаційний, на якому відбиває активні атаки російської пропаганди.

Під час дискусії заступник голови Луганської ОДА Геннадій Іваненко зауважив, що матеріали, які готує Мінінформполітики, повинні надсилатися до всіх медіа краю. Він висловив впевненість, що співробітництво між обласною, місцевою владою, громадськістю та представництвом ПРООН в Україні сприятиме подальшому розвитку комунікаційної сфери, порозумінню та соціальній згуртованості у громадах Луганщини.

Луганська область.