Студенти Буковинського державного медичного університету провели екологічну акцію з флешмобом «Проти пластику».

На площі Філармонії вони закликали мешканців міста відмовлятися від пластикових мішечків у магазинах, ПЕТ-пляшок, дощовиків, разового посуду та іншої продукції, котра не самоліквідовується у природних умовах, завдаючи непоправної шкоди довкіллю, вбиваючи птахів, риб, морських ссавців.

Спровокувала цю акцію протесту недавня історія, яка обійшла Інтернет та телеканали світу, про загиблого кита, у череві якого природоохоронці виявили понад 40 кілограмів різноманітного пластику. Він і став причиною смерті ссавця.

Студенти також роздавали перехожим пам’ятки та списки пунктів прийому вторинної сировини.

Молоді люди пропагували сепарувати побутові відходи та сміття, обов’язково відокремлюючи пластик від інших продуктів життєдіяльності людини.

На площі хлопці та дівчата у зелених футболках встановили намет, у якому демонстрували, як можна з пластикових пляшок робити потрібні у побуті речі.

 

Перехожі висловлювали згоду з ініціативою народних депутатів-екологів, до якої напряму причетний буковинець Іван Рибак, щодо повної заборони у торгових мережах реалізації поліетиленових пакетів та заміни їх на біологічно активні. Законопроект про це Верховна Рада розглядала вже у першому читанні.

До речі, у ЄС уже впритул підійшли до використання відпрацьованої пластмаси, пластику, поліетилену як матеріалу для будівництва доріг.

Фото: molbuk.ua