На знімку: під час відзначення переможців акції.

Фото прес-служби Василя Петьовки.

Під такою назвою під патронатом народного депутата України Василя Петьовки у Тячівській об’єднаній територіальній громаді відбулась екологічна акція, приурочена до Всесвітнього дня води.

За словами начальника міжрайонного управління водного господарства Сергія Стойки, мета акції — зосередити увагу молоді на проблемі засмічення берегів річок пластиком, привчити юнь до екологічного мислення. Саме тому з 4-го по 21 березня між школами Тячівської ОТГ було оголошено конкурс на збір пластику. Учні шести шкіл активно взялися до роботи: приносили з дому пластикову тару, ящики для її зберігання, кришки від пляшок тощо. За час акції назбирали майже 150 кг пластику.

І ось у тячівському кінотеатрі імені Т. Шевченка відбулося підбиття підсумків акції, під час якого відзначили найбільш активних учасників. Передусім Сергій Стойка розповів про роботу міжрайонного управління водного господарства із захисту річок. Танцювальну композицію «Чиста ріка» представили учні Тячівської ЗОШ І—ІІІ ст. № 1 ім. Василя Гренджі-Донського. Відтак молодь переглянула відеоролик про найбільші річки України.

Зрештою, настав найприємніший момент — відзначення переможців. Неабияк постаралися всі школи, однак за результатами зважування були визначені три найактивніші. Учні Тячівської ЗОШ І—ІІІ ст. № 2 зібрали 31 кг і посіли ІІІ місце; друге — школярі Руськополівської ЗОШ І—ІІІ ст. із результатом 40,5 кг; а найбільше пластику зібрали школярі Тячівської ЗОШ І—ІІІ ст. № 1 ім. Василя Гренджі-Донського — 50,5 кг.

Учасників та призерів екологічних змагань від імені народного депутата України Василя Петьовки привітав його помічник Степан Хома та вручив переможцям цінні призи.

Зібраний школярами пластик відправлять на переробку. Також із нього виготовлять гідрологічну карту басейну річки Тиса. Як запевнили у Тячівському МУВГ, акція матиме продовження і в інших населених пунктах Тячівського та Рахівського районів.

Закарпатська область.