Ольга Скульська (крайня ліворуч) під час складання присяги держслужбовця, поруч — директор департаменту Наталія Заболотна та керівник центру «Поділля» Роман Штогрин.

Фото з сайту Вінницької ОДА.

Уперше на Вінниччині в обласній держадміністрації працюватиме людина з фізичними вадами, яка пересувається на інвалідному візку. Головним спеціалістом департаменту соціальної та молодіжної політики стала Ольга Скульська.

Дівчина склала присягу державного службовця. Вона працюватиме у відділі електронного документообігу. Директор департаменту Наталія Заболотна звернулася із закликом до керівників органів влади працевлаштовувати у себе людей з обмеженими фізичними можливостями.

— Ми зробили департамент доступним для людей на візках не тільки архітектурно, — наголосила Наталія Заболотна. — Надали можливість людині з інвалідністю взяти участь у конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста. Тепер пані Ольга працюватиме у нас.

За інформацією центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля», 72 відсотки таких людей залишаються безробітними. Для сприяння їм у пошуку роботи центром розроблено й адаптовано нову послугу — соціальний супровід при працевлаштуванні та безпосередньо на робочому місці. Ідея такої послуги належить керівнику установи Роману Штогрину. Її вдалося реалізувати завдяки підтримці Мінсоцполітики, ПРООН та департаменту соціальної і молодіжної політики Вінницької ОДА.

— Фахівець, який надає таку послугу, допомагає у пошуку роботи, здійснює супровід людини з інвалідністю до робочого місця, сприяє адаптації і створенню відповідного середовища, виступає посередником між адміністрацією колективу і новим працівником, — каже Роман Штогрин. — У такий спосіб вдалося працевлаштувати за півтора року 56 осіб з обмеженими можливостями.