Фото з сайту Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Під час Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» у ДП «Кременецький лісгосп» у Вишнівецькому лісництві, що на Тернопільщині, учні та вчителі Зарудянської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів садили дуби (на знімку).

«Мета акції, — зазначає Дмитро Токарський, лісник Вишнівецького лісництва, — не тільки ознайомити молоде покоління з процесом вирощування лісів, а й прищепити шанобливе ставлення до природи і тяжкої праці лісівників».

Долучилися до цієї справи і в Бучацькому районі. Ліс садили працівники контори ДП «Бучацьке лісове господарство» разом із керівництвом і працівниками райдержадміністрації. Результат цієї співпраці — гектар дубових лісових культур.

Перед посадкою лісничий Бучацького лісництва Степан Воробець провів інструктаж і показав, як правильно садити сіянці, щоб вони добре прижилися. Ця ділянка вийшла з рубки головного користування, тому її засаджують молодим лісом, зазначив головний лісничий Бучацького лісгоспу Сергій Шевчук.

***

На Закарпатті стало доброю традицією запрошувати садити ліс молодь. До благородної справи із задоволенням долучилися учні Данилівської школи, що у Хустському районі. Саме на околиці їхнього села й висаджено молодий ліс. До речі, нинішньої весни лісівники Хустського лісо-дослідного господарства планують посадити молоді культури на 4,3 гектара. А на 28,6 гектара лісівники сприятимуть природному відновленню. Загалом разом зі школярами буде висаджено майже 72 тисячі саджанців.