Велетенські писанки мав змогу розписати кожен охочий вінничанин напередодні Великодня впродовж двох останніх років на майдані Незалежності.

Фото з сайту Вінницької міськради.

Конкурс «Великодні візерунки» оголосила за місяць до одного з найбільших християнських свят Вінницька міська рада. Творче змагання розраховано на багатодітні сім’ї, які проживають на території міської територіальної громади.

Нагадаємо, крім Вінниці, до її складу входить приміське селище Десна. Від учасників чекають творчі роботи з традиційних видів народного мистецтва: писанкарства, вишивки, витинанки, лозоплетіння, малювання. Конкурсна комісія розглядатиме також уміння в мистецтві квілінгу, орігамі, ікебани. Оцінюватимуть оформлення великодніх кошиків.

До кожної роботи слід додати коротку письмову розповідь про багатодітну сім’ю та автора поданого на конкурс виробу. А ще — копію документа, що підтверджує статус багатодітної сім’ї (посвідчення або довідку про включення до Єдиного державного реєстру пільговиків).

Організатори застерігають: не прийматимуть роботи, що не відповідають тематиці конкурсу.

Департамент соціальної політики міськради, що безпосередньо відповідає за проведення конкурсу, запросив авторів робіт до участі в майстер-класі з писанкарства. Охочі мають заздалегідь повідомити про це.

Прийматимуть творчі напрацювання до 19 квітня. На цей день заплановано проведення фестивалю з однойменною назвою «Великодні візерунки», під час якого відбудеться майстер-клас з розпису писанок. На фестивалі представлять роботи конкурсантів. Тоді ж визначать переможців. Захід відбудеться в актовій залі Територіального центру соціального обслуговування, що в центрі міста на вулиці Соборній.