Учні загальноосвітньої школи села Лукавці Вижницького району Чернівецької області прибрали пляшки, шини та ще купи всілякого мотлоху з узбіч і лісосмуги.

Побачене настільки вразило шестикласників, що вони записали відеозвернення до дорослих. Також діти зафіксували на фото, скільки сміття вони зібрали обабіч свого села.

«Подивіться в наші очі — у них біль за те, що старшому поколінню байдуже, в якому довкіллі живемо і будемо жити... Ми, діти, звертаємося до місцевої влади — неодмінно відреагуйте на наше прохання і візьміть під контроль облаштування баків для сміття по всіх містах і селах. Ми просимо також усіх небайдужих людей про шанобливе ставлення та захист довкілля, а також закликаємо всіх тих, кому довірено політичну відповідальність за нашу державу, без зволікання вжити заходів, необхідних для охорони та збереження природи. Якщо ви думаєте, що це десь далеко і нас не стосується, то це не так. Змінити екологічну ситуацію можна, лише об’єднавши зусилля, працюючи кожен на своєму місці, але ставлячи єдину глобальну мету. Але наше завдання — не лише прибрати територію, а й позбутися відходів назавжди. Навчити людей не забруднювати навколишнє середовище, продукувати менше сміття та сортувати відходи», — заявили школярі на відео, яке розповсюдила інформагенція АСС.