На знімку: у коворкінг-центрі відвідувачів не бракує.

Фото надано ХДУ.

Найсучасніший робочий простір для студентів створили у Херсонському державному університеті. Тут відкрито перший у регіоні коворкінг-центр — майданчик, де відвідувачі зможуть працювати над власними творчими задумами чи обговорювати створення спільних проектів у будь-яких сферах науки чи економіки, влаштовуючи мозкові штурми. Для плідної діяльності тут є все необхідне: швидкісний Wi-Fi, смарт-телевізор, інше мультимедійне обладнання. А ще — 42 робочі місця з можливістю підключення будь-яких електронних пристроїв, зі зручними і водночас функціональними меблями. До того ж згадані міні-офіси — і індивідуальні, і колективні — у вигляді круглих столів.

Центр коворкінгу (у перекладі з англійської — спільна робота) може використовуватися і як дискусійний клуб, де для опонентів доступні півмільйона зразків літератури з наукової бібліотеки університету — недарма ж він у її приміщенні і розташований. Директор бібліотеки Нателла Арустамова розповіла, що протягом першого дня роботи послугами центру скористалися понад сто гостей. І це тільки початок: різноманітні заходи тут уже розписали на два місяці наперед!

Народний депутат України Олександр Співаковський, обраний ректором Херсонського державного університету, наголошує: коворкінг-центр, створений у рамках стратегії розвитку вишу як новітнього освітнього холдингу, буде доступний відвідувачам навіть у вихідні. До того ж не тільки для студентів, аспірантів і викладачів, а й для всіх охочих: науковців, членів громадських та молодіжних організацій, які також генерують цікаві ідеї, влаштовують флешмоби, рухаючи життя вперед.