Фото зі сторінки Віталія Миронюка у Фейсбуці.

Незначні вибухи, що спочатку пролунали в Кропивницькому увечері минулої середи, згодом перемежовувалися настільки потужними, що їх чули практично по всьому місту. Під час одного з таких без світла залишилася значна частина обласного центру. Видно було клуби чорного диму, величезні язики полум’я.

Жителі висловлювали найрізноманітніші версії: від терактів на залізниці, вибухів на підприємствах олійно-жирової промисловості до зривання авіабомб. Та завдяки повідомленням у соцмережах, зокрема жителів сусідніх багатоповерхівок і водіїв таксі, дізналися про те, що реально відбувалося.

Сталася пожежа на підприємстві, що займається поставками газу для автозаправок, розташованому в одному з центральних мікрорайонів — поруч із житловими багатоповерхівками. На щастя, ніхто з жителів не постраждав. Загалом потерпілих, за різними джерелами, від двох до трьох осіб, серед яких заправник газової станції з 40 відсотками опіків тіла і рятувальники з меншими ушкодженнями.

За повідомленням начальника управління ДСНС у Кіровоградській області Віталія Миронюка, за попередніми даними, спочатку сталося займання трьох автоцистерн зі зрідженим газом, що спричинило вибухи різної потужності з наступним загоранням розташованих поруч легкових і вантажних автомобілів. Горіло п’ять вантажних авто (три з них — газові автоцистерни-заправники зі зрідженим газом), десять легковиків і двоповерхова господарська будівля колишньої СТО.

Станом на 20:55 пожежу було локалізовано. Її ліквідацію здійснювали понад півсотні рятувальників та кільканадцять одиниць спеціальної техніки. Уранці 28 березня вогнеборці продовжували контролювати ситуацію, заливаючи водою локальні ділянки пожежі.