За добу (станом на ранок 28.03) російські найманці 13 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому 10 разів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, та витративши 117 артилерійських боєприпасів калібрів 122, 120 та 82 мм. За даними прес-центру штабу ООС, бойовики гатили з артилерійських систем, мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог стріляв з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Опитного, Гнутового, Чермалика, Лебединського.

Крім того, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник лупив з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів поблизу Кримського, Луганського, Новоолександрівки, Новолуганського.

«Втрат серед особового складу підрозділів Об’єднаних сил немає. На обстріли противника військові давали адекватну відповідь, знищивши при цьому одного та поранивши двох окупантів», — зазначили в штабі.