Фото з офіційного сайту Южно-Українського енергокомплексу

В інформцентрі Южно-Українського енергокомплексу визначили переможців першого етапу Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ». Щорічний захід, організаторами якого виступають Українське ядерне товариство та НАЕК «Енергоатом», має на меті формування об’єктивного ставлення старшокласників до атомної енергетики, поглиблення знань школярів та підтримку талановитої молоді. До захисту рефератів дійшли п’ятеро із семи учасників. Теми стосувалися зберігання і перероблення радіоактивних відходів та відпрацьованого ядерного палива, ставлення мешканців міста до Южно-Української АЕС, інноваційних проектів у енергетиці, впливу атомних електростанцій на довкілля.

З кожною роботою члени журі ознайомились заздалегідь. Під час презентацій до уваги бралися знання з питань ядерної енергетики, самостійність у написанні реферату, вміння розкрити тему тощо. Найкращою визнало дослідницьку роботу Вікторії Каваки щодо ставлення мешканців міста до Южно-Української АЕС. Працюючи над нею, вона розробила анкету, вивчила думку населення і порівняла результати.

Друге та третє місця посіли Рустам Соболь та Микита Волохов. Фіналісти представлятимуть ЮУАЕС у підсумкових інтелектуальних баталіях другого етапу конкурсу, який відбудеться у квітні в Києві.

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУАЕС.