Фото надано автором.

На десятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти-2019», яка відбулася в Києві, Закарпаття представляв і Міжгірський професійний ліцей. Педагог-методист Мар’яна Фединишинець та майстер виробничого навчання Василь Фурдь (на знімку) презентували інноваційний проект «Робітнича професія: арсенал креативних ідей і проектів, їх реалізація в конкретний продукт та послуги населенню». Його автор — директор ліцею, авторитетний педагог-новатор, заслужений працівник освіти України Василь Маринець.

Водночас демонстрували вироби, створені у рамках відродження народних ремесел та традицій Міжгірщини, зокрема, різьблену картину «Запорожці пишуть листа турецькому султанові» (машинне різьблення), вироби для декорування інтер’єру ручного різьблення, жіночу гуню та чоловічий кептарик з овечої вовни.

За участь у конкурсному огляді в номінації «Впровадження інноваційних освітніх і виробничих технологій — ефективний засіб підвищення якості підготовки кваліфікованих кадрів» Міжгірський профліцей отримав диплом та золоту медаль Міносвіти і Національної академії педагогічних наук.