Хоча сніг, який випав на Хмельниччині, дещо зупинив польові роботи, однак аграрії вважають, що короткотривале повернення зими — тільки на користь. Понад 97 відсотків посівів озимини перебувають у доброму і задовільному стані. Всі культури перезимували дуже добре. А коротке похолодання навесні рослинам не тільки не зашкодить, а ще й має допомогти — вони загартовуються і стають міцнішими.

Не хвилюються в господарствах і щодо того, що на кілька днів зупинили сівбу й оранку. Адже торік о цій порі посівну ще навіть не починали. А тепер в області вже засіяно сто тисяч гектарів ранніх зернових і зернобобових, що становить дев’яносто відсотків від запланованого. Господарства взялися і за цукровий буряк, який уже зароблено в землю на тринадцяти тисячах гектарів. У чверті районів повністю впорались із ранніми культурами.

Теперішньому снігу на ланах усі раді. Адже протягом двох останніх місяців випала лише половина від норми опадів, характерної для регіону. Тож волога в орному шарі почала швидко щезати. Ця обставина пришвидшувала посівну — всі намагалися «впіймати» хоч трохи води у ґрунті. Тепер сніг підправив цю ситуацію. Оскільки денні температури залишаються плюсовими і морози не передбачаються, ґрунт гарно зволожується. І це добре.

Як попереджають синоптики, нинішній рік знову очікується посушливим. У квітні і травні, коли сходам найбільше потрібні дощі, їх майже не буде. Тож теперішні запаси води повинні «працювати» весь цей час.