На цьому під час робочої поїздки до Хмельницької області наголосила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (на знімку праворуч).

За словами політика, розвиток вітчизняного виробництва, IT-сфери, аграрного сектору допоможе наповнити бюджет, що, відповідно, дозволить збільшити фінансування соціальної сфери та пенсій. «Хмельниччина — це є той регіон, який чи не найактивніше підтримує курс України на членство в ЄС і НАТО. І те, що ми зафіксували в Конституції шлях до ЄС і НАТО — це важливо, але ще важливіше — змінити стандарти. Тому наступні п’ять років працюємо над зміненням стандартів у соціальній, екологічній, безпековій сферах, піднятті стандартів життя українців для того, щоб ми могли подати заявку на членство в ЄС і НАТО», — підкреслила І. Геращенко.

Крім того, Перший заступник глави парламенту нагадала, що за останні п’ять років вдалося насамперед відновити та модернізувати українську армію, щоб наші Збройні Сили могли надійно захищати Україну від ворога, який продовжує стояти на нашому східному кордоні. «Попри дуже важку безпекову ситуацію, нам вдалося повернути 70 відсотків території захопленого Донбасу. Над поверненням Донецька, Луганська, Макіївки, Горлівки і Криму ще треба працювати», — сказала політик та зазначила, що на це звільнення також працює посилення країнами антипутінської коаліції санкцій проти Російської Федерації.

Коментуючи реалізацію внутрішніх реформ в Україні, Перший заступник Голови Верховної Ради однією з найбільш відчутних, в тому числі й для Хмельниччини, назвала реформу децентралізації, адже завдяки цьому місцеві бюджети збільшилися у два-п’ять разів, що дозволило ремонтувати дороги, на які не звертали уваги по 30—50 років, чи відновлювати медицину, зокрема сільські амбулаторії. «Дуже важливо, що сьогодні ми проводимо перший етап медичної реформи, коли пацієнти підписують контракти із сімейними лікарями. Прості хмельничани можуть самі обрати, хто лікуватиме родину. Водночас це означає серйозне збільшення зарплат самих лікарів», — зауважила вона.

Важливим напрямом реформ І. Геращенко також назвала спрощення роботи бізнесу, щоб силові структури не втручалися в його роботу, а підприємці могли працювати прозоро та сплачувати податки.

Під час робочої поїздки до Хмельницької області Перший заступник Голови Верховної Ради відвідала обласний Інститут післядипломної освіти, швейну фабрику «Едельвейс», обласне відділення ПАТ «Укрпошта», ДП «Новатор», зустрілася з представниками малого та середнього бізнесу. «Начебто дуже різні соціальні та професійні аудиторії. Але всіх об’єднує одне — ці люди багато працюють, сплачують податки, а в найважчі 2014—2016 роки, якими б скромними не були їхні зарплати, збирали гроші на армію та допомагали волонтерам. Тому ми й говорили про модернізацію української армії, розвиток ВПК та оборонне замовлення, легку промисловість та податкову політику. І про ключове — про мир через перемогу», — зазначила Ірина Геращенко у Фейсбуці.

Вл. інф.

Фото прес-служби апарату Верховної Ради України.