Фото BoxingScene.

Бокс. Чемпіон світу за версією WBC Олександр Гвоздик (17-0, 14 KO) успішно провів дебютний захист титулу в поєдинку проти французького претендента Дуду Нгумбу (38-9, 14 КО) на 2300 Arena у Філадельфії (США).

З самого початку поєдинку українець захопив центр рингу і став працювати джебом, француз натомість переважно контратакував. У 2-му і 3-му раундах Гвоздик мав переконливіший вигляд. Однак потім Нгумбу активізувався, відзначившись кількома вдалими ударами. Українець нарощував темп і в 4-й трихвилинці. Французький претендент хоч і пробив правим прямим, але Олександр відповів потужніше і переконливіше.

А в п’ятому раунді, коли Гвоздик був активнішим і мав перевагу, Нгумбу, тікаючи від Олександра, раптово схопився за праву ногу. Як з’ясувалося, він травмувався, і незабаром рефері зупинив поєдинок.

Варто зазначити, що шанси француза і без того були мізерні. Адже Гвоздик за очками переконливо переважав і вів поєдинок упевнено. І нокаут був більш ніж вірогідним. Ну, нехай дещо пізніше.

Гвоздик перебоксував опонента. Українець завдав майже 50 влучних ударів за неповні п’ять раундів, тоді як француз — менш як 20. При цьому кількість точних потужних ударів у Гвоздика майже вдвічі більша, ніж у суперника.

Отже, Олександр Гвоздик захистив титул технічним нокаутом. До речі, харків’янин став лише другим бійцем, який зміг достроково взяти гору над Нгумбу.

Це був добровільний захист чемпіонського поясу, попереду — обов’язковий. Найімовірніше, це буде непереможений американець 28-річний Маркус Браун (23-0, 16 KO).