За добу (на ранок 2.04) російські найманці 18 разів порушували режим припинення вогню, застосувавши при цьому п’ять разів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

За даними прес-центру штабу ООС, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог гатив зі стрілецької зброї, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Пісків, Авдіївки, Новотроїцького, Лебединського.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник бив з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Кримського, Новолуганського, Золотого-4, Зайцевого, хутора Вільний та Новотошківського.

«Внаслідок обстрілів троє військових зазнали поранень. На провокації противника Об’єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому двох та поранивши шістьох окупантів. Також вогнем у відповідь знищено бойову машину піхоти російсько-окупаційних військ», — йдеться у повідомленні штабу.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці офіцер ЗСУ Анатолій Штефан, протягом березня воїни Операції об’єднаних сил на Донбасі завдали окупантам значних втрат у відповідь на провокаційні обстріли.

«За підсумками березня у підрозділах російсько-окупаційних військ «ЛДНР» було ліквідовано 56 окупантів, понад 85 дістали поранення різних ступенів тяжкості», — написав він.

Офіцер також додав, що ця цифра може відрізнятися у більший бік у зв’язку з постійним приховуванням лідерами бойовиків та російськими військовими втрат.