Четверту річницю створення військової частини А 1445 відзначили на Вінниччині, де дислокується військове формування.

Частину створено у період бойових зіткнень із російськими окупантами на сході держави. Її основу становили добровольці, ті, хто мав особливе завдання у зоні бойових дій. Через це вони щоразу просять журналістів не «світити» їхні обличчя у ЗМІ. Матеріальну базу для дислокації забезпечила Вінницька ОДА.

Із річницею частини її бійців, точніше, тільки тих, хто нині повернувся із зони ООС, привітав заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк.

— Значний бойовий шлях пройшов ваш підрозділ, — наголосив посадовець. — Від Широкиного до Волновахи, від Попасної до Станиці Луганської, це ті місця, де побували бійці частини. Ми знаємо про кожен приклад звитяги, мужності, відданості рідній державі, що їх виявили ваші побратими. Дехто з них ціною власного життя захистив нашу землю від окупантів.

Військове формування втратило 11 своїх бійців, 29 дістали поранення. Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували пам’ять побратимів, які не повернулися із зони бойових дій.

Мужності, віри у перемогу заради щасливого майбутнього рідної держави побажав бійцям військовий комісар Вінницької області Олег Вінницький.