Фото надано облДСНС.

Протягом двох вихідних на Закарпатті із 74 зареєстрованих пожеж 66 спалахнули в екосистемах. Три з них зафіксовано у лісах Перечинського району (на знімку).

Двічі вогнеборці та лісники гасили загорання на території лісгоспу. У першому випадку внаслідок пожежі знищено гектар лісової підстилки в урочищі Кізлячий Вершок, що поблизу райцентру Перечин. Також вогонь спалахнув за межами села Сімер. Тут знищено два гектари лісової підстилки. Масштабнішим виявилося загорання в лісовому масиві поблизу села Тур’ї Ремети 31 березня, де під вечір вигоріло 4,5 га лісової підстилки. На щастя, рятувальники спільно з лісівниками зуміли врятувати зелені угіддя від можливого знищення.

В області, інформують з облДСНС, уже зареєстровано 621 пожежу в екосистемах, чотири з яких — безпосередньо у лісових масивах. Добре, що всі загорання були вчасно ліквідовані й не сталося більшої біди.

ДСНС закликає громадян

Чи не щодня в стрічках новин можна побачити повідомлення про пожежі. Стосується це різних областей, утім, основною їх причиною є саме людський фактор. Лише за перший день квітня вже маємо 681 випадок загорань на відкритих територіях та у природних екосистемах! Тож рятувальники нагадують: легковажне ставлення, помножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків. Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки.