Керівництво ДП «Волиньвугілля» вчасно не знайшло постачальника електроенергії. Як наслідок, з 1 квітня шахти № 9 «Нововолинська» та «Бужанська» перестали її отримувати. Обидва підприємства припинили видобуток вугілля. Струм подається на копальні лише на кілька годин, щоб відкачати з них воду і не допустити затоплення.

Екстремальна ситуація виникла тому, що згідно зі змінами в Законі «Про ринок електричної енергії» з 1 липня по 31 грудня 2018 року вугільні та інші держпідприємства повинні були знайти відповідного постачальника. Оскільки згадані підприємства не зуміли цього зробити вчасно, то уклали договір на 90 днів (до 1 квітня) з постачальником «останньої надії» — ДПЗД «Укрінтеренерго». За цей час шахта № 1 та шахта № 10, що будується, знайшли іншого постачальника, а копальні ДП «Волиньвугілля» — ні.

Зазначимо, нововолинські шахти боргують ДП «Регіональні електричні мережі» 230 млн грн, в тому числі 160 млн — ДП «Волиньвугілля». За час роботи з постачальником ДПЗД «Укрінтеренерго» шахти області заборгували і йому майже 20 млн грн...

Фото: bug.org.ua