Фото Хмельницького обласного художнього музею.

У Хмельницькому обласному художньому музеї розпочався освітньо-виставковий проект «Арт-перетин. Єгоров. Ройтбурд. Гусєв. Відкрита майстерня», що реалізується за підтримки програми CultureBridge та фінансується Євросоюзом.

За цей час відбудеться низка просвітницько-експозиційних заходів у співпраці з фахівцями інших регіонів країни. Виставкову програму проекту представили роботи художників різних арт-генерацій: Юрія Єгорова, який є одним із засновників сучасної одеської школи живопису, Олександра Ройтбурда — представника українського трансавангарду, директора Одеського художнього музею та Ігоря Гусєва —представника медіального живопису, що входить до Топ-25 найбільш успішних художників країни.

Освітня програма «Арт-перетину» складатиметься з лекцій, дискусій та майстер-класів у виставковому просторі для митців області, які попередньо пройшли конкурс на участь у проекті. Понад три десятки митців, музейників, викладачів мистецьких шкіл, творчих особистостей вже отримали можливість ознайомитись з мистецьким доробком представників трьох поколінь одеського живопису, перейняти успішний досвід щодо побудови творчої кар’єри та отримати теоретичні знання від знаних мистецтвознавців.