У квітні в області розпочали активні роботи з реалізації заходів із облаштування державного кордону. Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, підрядні організації вже підготувалися до будівництва рокадних доріг, ставлять загородження та риють протитранспортні рови. Нині на ділянці відділу прикордонної служби «Лозно-Олександрівка» є 6,3 км загороджень зі спіралі типу «Єгоза» та понад 13 км протитранспортного рову.

У ДПСУ зазначили, що 2019 року з бюджету передбачено виділити 400 млн грн. За ці кошти планують розгорнути п’ять комплексів відеоконтролю та сигналізації, створити 50 км протитранспортних ровів, 9,5 км сітчастої огорожі, 47,9 км загороджень із «Єгози», прокласти 65,8 км рокадної дороги, обладнати 40 переходів рокадної дороги через складні ділянки (яри, канави тощо), виконати роботи з реконструкції приміщень для підрозділів охорони кордону на трьох об’єктах тощо.

Прикордонники переконують, що цей проект ефективний: на ділянках, де система діє, можливість порушення кордону фактично зведено до нуля.

Фото прес-служби Державної прикордонної служби України.