На фронті чергове загострення. Окупанти знову пустили в хід важку зброю. В районі Попасної ворог застосував міномети та артилерійські системи. Бій розпочався опівдні й тривав кілька годин. В окоп наших військових влучив снаряд калібру 120 мм. Двоє наших захисників загинуло.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття та назвав імена загиблих на фронті бійців. «Обстріл позицій 54-ї ОМБР з мінометів. Пряме влучання міни в бліндаж. Втрати. Яна Червона та Олександр Мелютін загинули від ворожої міни. Захисники України. Знав Яну як волонтера і людину веселої вдачі. Важко повірити...» — написав Президент.

Загалом за добу (на ранок 3.04) російські найманці 15 разів обстріляли наших військових, при цьому 14 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння з витратою 103 боєприпаси калібрів 152 мм, 120 мм та 82 мм.

За даними прес-центру штабу ООС, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог гатив з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів поблизу Верхньоторецького, Широкиного, Авдіївки, Гнутового, Водяного.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог стріляв з артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм і стрілецької зброї в районі Новозванівки, Попасної, Катеринівки.

«Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців загинули та двоє зазнали поранень. Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, вогнем у відповідь трьох окупантів знищено, вісьмох — поранено», — йдеться у повідомленні штабу.