Дорогі друзі!

Щиро вітаю з 100-літнім ювілеєм архіву.

Архівна секція, створена в 1919 році в Черкасах, за сторіччя свого розвитку стала солідною установою, яка ефективно впроваджує державну політику у сфері архівної справи і діловодства на Черкащині.

Вагомим є внесок працівників архіву у справу збереження та популяризації історичного минулого краю — документальних матеріалів з питань соціально-економічного, духовного і культурного його розвитку. Держархів області також приділяє велику увагу виконанню запитів юридичних та фізичних осіб, спрямованих на забезпечення їхніх прав та законних інтересів, доступу до документної ретроспективної інформації.

Приємно, що нині установа крокує в ногу з часом, адже пріоритетним напрямом діяльності держархіву стала цифровізація всіх процесів, зокрема діловодства, забезпечення доступності інформації для користувачів із вадами зору та слуху.

Ви виконуєте важливу суспільно значущу справу — бережете свідчення історичної пам’яті українського народу, єднаєте її нерозривним зв’язком із сьогоденням і майбуттям. Вашими зусиллями документальна скарбниця Черкаського краю примножується, зміцнюючи духовний міст між попередніми і прийдешніми поколіннями.

Дякую вам за подвижництво і високий професіоналізм. Переконаний, що ви й надалі зберігатимете кращі традиції архівної справи. Тож хай ваша важлива праця завжди буде плідною та натхненною, даруючи людям радість та задоволення.

Бажаю вам міцного здоров’я, миру, особистого щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній діяльності, цікавих здогадок і несподіваних знахідок!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.